U bent hier

Home » W4SA

De stichting vindt het belangrijk om een aantal dingen uit te dragen. Allereerst het karakter van het goede doel. De stichting wil vooral de kinderen van ’t Wikveld, de Empelse gemeenschap, maar ook andere geïnteresseerden bereiken en hen laten ervaren wat er aan ontwikkelingshulp gebeurd in Zuid Afrika. Dit sociale karakter van onze stichting zal ten allen tijden centraal blijven staan!

Tevens wil de stichting plezier en gezelligheid uitstralen. Het valt het best te omschrijven als een koppeling tussen ontwikkelingshulp en gezelligheid.
Feestelijkheden (bijv. nieuwbouwfeest ‘t Wikveld), schoolactiviteiten (oa. Musical) en activiteiten in de Empelse gemeenschap passen goed in het karakter van onze stichting. Door op zoek te gaan naar (feestelijke) activiteiten die passen bij het karakter van de stichting, hoopt de stichting een positieve bijdrage aan een dergelijke activiteit te kunnen leveren.
Doel van deze bijdrage aan activiteiten is het vergroten van naamsbekendheid van de stichting, de positieve uitstraling van de stichting en het streven naar financiële ondersteuning voor het goede doel.

"Door kinderen, voor kinderen"

Dit motto zegt eigenlijk alles: Wikveld 4 South Africa wil een verbinding maken tussen kinderen in Empel en Zuid Afrika. Bovendien streeft de stichting ernaar om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor ontwikkelingshulp in Zuid Afrika. Momenteel steunt de stichting Immanuels haven in Gordon’s Bay. W4SA zal dit geld besteden aan projecten en materialen. Die projecten hebben direct betrekking op het verbeteren, uitbreiden van woon en verblijfsomstandigheden van de kinderen in het weeshuis. De stichting werkt hierin bijvoorbeeld samen met KLM wings of support.
De stichting heeft onder meer de visie dat dingen gemaakt door kinderen zorgt, voor meer beleving onder kinderen. Daarom wil de stichting, indien mogelijk, de inzet gebruiken van kinderen van ’t Wikveld. Deze inzet kan bestaan uit het (mee)organiseren van activiteiten, het knutselen van kunstwerkjes en het onderhouden van multimedia en communicatie. Ook kunnen andere creatieve ideeën die een bijdrage leveren aan dit project door kinderen ingebracht worden. De stichting zal de kinderen ondersteunen en begeleiden bij de uitvoering hiervan.